Tekijä

Olen Annaleena Huhtaniska, Iisalmessa syntynyt, nykyisin Helsingissä asuva kuvataideopettaja ja kuvataiteilija.

Hevosalalla opiskelun ja työskentelyn jälkeen opiskelin valokuvausta Muurlan kansanopistossa 1993. Koulu oli hyvä, mutta vuoden aikana huomasin, että itse asiassa muiden opettaminen on kaikista antoisinta. Niinpä hain silloiseen Taideteolliseen korkeakouluun eli nykyiseen Aalto yliopistoon kuvataideopettajan opintoihin 1994 ja tällä tiellä ollaan edelleen.

Saadakseni uusia työkaluja opetukseen ja kohtaamisiin, suoritin 2021 Ratkaisukeskeisen taideterapian ohjaajan tutkinnon Alfa Partners Academy Finland -oppilaitoksessa. Ratkaisukeskeisyydestä innostuneena jatkoin Positiivisen pedagogiikan opintoihin Helsingin kesäyliopistossa 2022.

Taiteen tekeminen on kulkenut mukana vaihtelevalla intensiteetillä. Monesti se on saanut väistyä hevosten tieltä. Kuitenkin kaikki elämässä koettu kantaa ja kietoutuu jossain muodossa ilmaisuuni. Pääasiassa valokuvaan, mutta teen myös keramiikkaa, piirrän ja maalaan. Teen myös uniikkeja koruja, joissa yhdistyy valokuvaus kädentaitoihin. Sivustoni nimi Kerran, kuvastaa tuota kokeilunhalua ja tyylien kirjoa.

Ratsastuksessa ja taiteen tekemisessä on paljon yhtäläisyyksiä.  Taito ruostuu, jos sitä ei pidä yllä. Pienellä treenillä saavutat kuitenkin tauonkin jälkeen kertaalleen saavutetun tasosi. Joka päivä ei kuitenkaan suju, vaikka kuinka tahtoisi. Molempien tekniikkaa voi opettaa, mutta lopulta on kuitenkin kyse tunteesta ja läsnäolon taidosta.

Kuva: Tarja Räsänen 2014, käsittely omaa käsialaani.